07:44 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένταση επικράτησε στη Λωρίδα της Γάζας ύστερα από επίθεση ισραηλινών δυνάμεων προς θέσεις της Χαμάς ως απάντηση σε νωρίτερη πυραυλική επίθεση.

Σε επίθεση κατά στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ως απάντηση για τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, «2 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στο Ισραήλ νωρίτερα απόψε. Σε απάντηση, οι δυνάμεις μας μόλις χτύπησαν την υπόγεια υποδομή της Χαμάς και στρατιωτικούς σταθμούς στη Γάζα. Ο IDF διεξάγει μια συνεχή εκτίμηση της κατάστασης και παραμένει έτοιμο να λειτουργήσει ενάντια σε οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα».

​Νωρίτερα την Κυριακή, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν πως οι δύο πύραυλοι, που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το κεντρικό και το νότιο Ισραήλ, ενεργοποίησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στη νότια πόλη Ασντόντα και στη νότια-κεντρική περιοχή Σφέλα.

Το σύστημα Iron Dome Aerial Defense ενεργοποιήθηκε για να εξουδετερώσει τις ρουκέτες, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η εφημερίδα Times του Ισραήλ ανέφεραν την Κυριακή ότι μόνο μία από τις ρουκέτες ενεργοποίησε τις σειρήνες, ενώ ο άλλος έπεσε έξω από τα όρια της πόλης Ασντότ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κάτοικοι πόλεων και κωμοπόλεων νότια του Τελ Αβίβ δήλωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις τη νύχτα.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές ζημιών ή ατυχημάτων.

Tags:
πυραυλική επίθεση, επίθεση, πύραυλοι, πύραυλος, στρατός, Ισραήλ, Χαμάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK