14:45 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (281)
0 30
Βρείτε μας

Χτες, ο επικεφαλής των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, Ρουστάμ Μουράντοφ, επεσήμανε πως η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αρχίζει να σταθεροποιείται, ενώ τηρείται και η εκεχειρία.

Η Ρωσία εργάζεται για να ιδρύσει ένα κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας στο Στεπανακέρτ, την κύρια πόλη της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μάλιστα, έχει στείλει μια ομάδα εργασίας για να βοηθήσει τους εκτοπισμένους, όπως δήλωσε την Κυριακή τμήμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που έχει στείλει ήδη ειρηνευτικές δυνάμεις στο σημείο μετά τη συμφωνία Μόσχας-Μπακού-Γερεβάν.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε τις εργασίες για τη δημιουργία ενός διμερούς κέντρου ανθρωπιστικής βοήθειας στο Στεπανακέρτ. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα εργασίας του κέντρου αναπτύχθηκε στο σημείο από χτες, ως μέρος της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μια άλλη ομάδα εργασίας που εστάλη στην περιοχή από το ρωσικό υπουργείο θα ενταχθεί στο κέντρο αφού μετεγκατασταθεί στο Στεπανακέρτ.

​Παράλληλα, δυνάμεις από την υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα ενταχθούν επίσης στο κέντρο που θα είναι έτοιμο ως τις 20 Νοεμβρίου, πρόσθεσε το υπ. Άμυνας της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, το Αζερμπαϊτζάν έδωσε προθεσμία επιπλέον 10 ημερών σε Αρμένιους για να εγκαταλείψουν την περιοχή Καλμπατζάρ στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πριν από την κατάληψη από τις δυνάμεις των Αζερίων.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Αρμενία και για ανθρωπιστικούς λόγους, το Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε να δώσει στην Αρμενία επιπλέον 10 ημέρες... Η ημερομηνία της παράδοσης του Καλμπατζάρ έχει μετατοπιστεί για τις 25 Νοεμβρίου από τις 15 Νοεμβρίου» τόνισε ο Χικμέτ Χατζίεφ, σύμβουλος του Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (281)
Tags:
ειρηνευτικό σχέδιο, ειρηνευτική δύναμη, Ρωσία, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, Νικόλ Πασινιάν, Ιλχάμ Αλιγέφ, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK