04:45 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1681)
0 11
Βρείτε μας

Τη φονική του επέλαση σε ολόκληρο τον πλανήτη συνεχίζει ο κορονοϊός, με το Σάββατο να γράφεται μία ακόμη «μαύρη» σελίδα κατά την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο (14/11) καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων της COVID-19, παγκοσμίως, κάνοντας λόγο για 660.905 επιβεβαιωμένες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ κράτησε μάλιστα μόλις μία ημέρα, καθώς είχε καταγραφεί την Παρασκευή με 645.410 νέα κρούσματα.

Το τμήμα του Οργανισμού που είναι αρμόδιο για την αμερικανική ήπειρο κατέγραψε επίσης ρεκόρ το Σάββατο, με 269.225 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα πάντως με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αριθμοί που ανακοινώνει ο ΠΟΥ έχουν αυξητικές τάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ είναι σημαντικά μειωμένοι κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Βάσει των δεδομένων του οργανισμού, μέχρι την Κυριακή (15/11) είχαν καταγραφεί πάνω από 53,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19.

Ο ΠΟΥ κατέγραψε επίσης, για πρώτη φορά, πάνω από 9.500 θανάτους ημερησίως για τρία συνεχόμενα 24ωρα: 9.928 την Πέμπτη, 9.567 την Παρασκευή, 9.924 το Σάββατο.

Ο απολογισμός, δε, της Πέμπτης είναι ο δεύτερος υψηλότερος, έπειτα από εκείνον της 15ης Αυγούστου (10.012) και ο τρίτος υψηλότερος αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε ότι μένει ακόμα «μακρύς δρόμος για να διανύσουμε» μέχρι να τεθεί παγκοσμίως υπό έλεγχο η πανδημία.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να πει ότι ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού» ανέφερε, επιμένοντας ότι η πανδημία μπορεί να περιοριστεί ακόμα και προτού γίνει διαθέσιμο κάποιο εμβόλιο, «αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί».

 

 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1681)
Tags:
νεκροί, πανδημία, COVID-19, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK