08:59 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
0 02
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απηύθυνε έκκληση να μην τερματιστούν πρόωρα τα μέτρα κατά του κορονοϊού λόγω εμβολίου και εξήγησε το γιατί.

Αυστηρή προειδοποίηση ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από μόνο του δεν φτάνει για την καταπολέμηση της πανδημίας, απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους. 

Στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως και ο γενικός διευθυντής του, έχουν αρχίσει αγώνα δρόμου για να συγκρατήσουν την αισιοδοξία που δημιουργούν οι ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια κορονοϊού.

«Ένα εμβόλιο θα συμπληρώσει τα άλλα εργαλεία που διαθέτουμε, δεν θα τα αντικαταστήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνόδου του εκτελεστικού συμβουλίου της υπηρεσίας που διευθύνει.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του ΠΟΥ ήταν σε καραντίνα καθώς είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα. 

«Στην αρχή, οι ποσότητες θα είναι περιορισμένες και κατά συνέπεια θα έχουν προτεραιότητα το υγειονομικό προσωπικό, οι ηλικιωμένοι και αυτοί που η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο και ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των θανάτων και θα επιτρέψει στα συστήματα υγείας να αντισταθούν» υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, αφήνει μεγάλο πεδίο δράσης στον ιό και σε αυτή τη λογική ζήτησε να μην τερματιστούν πρόωρα τα μέτρα που επιτρέπουν τον έλεγχο της εξάπλωσης της COVID-19, όπως είναι τα διαγνωστικά τεστ, η καραντίνα, η ιχνηλάτηση κ.λπ.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
Tags:
εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK