14:52 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κοντά στην παραλία της Αργάγκα στα Κανάρια Νησιά, ένα τμήμα της βουνοπλαγιάς κατέρρευσε στις 14 Νοεμβρίου. Πυροσβέστες και ελικόπτερα έσπευσαν στην περιοχή με σκοπό την αναζήτηση πιθανών θυμάτων.

Μια σοκαριστική κατολίσθηση σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου κοντά στην παραλία της Αργάγκα στα Κανάρια Νησιά. Σύμφωνα με το tweet του Προέδρου των αυτόνομων νησιών που ανήκουν στην Ισπανία, Ανχέλ Βίκτορ Τόρες, η περιοχή αποκλείστηκε καθώς «αν και φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, υπάρχουν ρωγμές, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος επανάληψης».

Πολλά βίντεο δημοσιεύτηκαν από μάρτυρες στο Twitter. Τα πλάνα δείχνουν βράχια και έναν τεράστιο χωμάτινο όγκο να πέφτουν στο νερό. Σε ένα από αυτά τα βίντεο, ένας άνθρωπος φωνάζει «τρέξτε!» καθώς προσπαθεί και ο ίδιος να κινηθεί σε απόσταση ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του νησιωτικού συμβουλίου της Λα Γκομέρα, Κασιμίρο Κουρμπέλο, ανακοίνωσε το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου ότι αστυνομία, πυροσβέστες και τρία ελικόπτερα είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Λέγοντας ότι «εντυπωσιάστηκε» από αυτό το γεωλογικό φαινόμενο, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, εξέφρασε την ελπίδα του να μην υπάρχουν θύματα. Σε κάθε περίπτωση, δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες ως το πρωί της 15ης Νοεμβρίου.

Tags:
Πέδρο Σάντσεθ, ελικόπτερο, Πυροσβεστική, αστυνομία, Κανάρια Νησιά, παραλία, κατολίσθηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK