05:38 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1623)
0 20
Βρείτε μας

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την καταπολέμηση του κορονοϊού και τις προοπτικές συνεργασίας σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο, όπως δήλωσε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι τρόποι για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού καθώς και για τις προοπτικές μιας συνεργασίας όσον αφορά το ρωσικό εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι η συνομιλία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της πλευράς του Ισραήλ.

«Στο επίκεντρο βρέθηκε η καταπολέμηση της εξάπλωσης της λοίμωξης από κορονοϊό. Πραγματοποιήθηκε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με περιοριστικά και προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν και στις δύο χώρες» αναφέρει το Κρεμλίνο, ενώ παράλληλα προσθέτει πως «συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας [...] ιδίως για τις προοπτικές συνεργασίας όσον αφορά το ρωσικό εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων πιθανών παραδόσεων και οργάνωσης της παραγωγής του στο Ισραήλ».

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ παράλληλα, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1623)
Tags:
πανδημία, COVID-19, εμβόλιο, κορονοϊός, Sputnik V, Ρωσία, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Ισραήλ, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK