01:59 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η γενική απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων αποτελεί έναν δυσανάλογο περιορισμό στο πλαίσιο της πανδημίας.

Η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο περιορισμός στα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης και της ειρηνικής συνάθροισης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού είναι δυσανάλογος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανσιμός διατείνεται πως οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ανακαλέσουν επειγόντως τέτοιου τύπου αποφάσεις.

«Ορισμένοι περιορισμοί στο δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης για τον έλεγχο της πανδημίας μπορούν να είναι επιτρεπτοί, αλλά πρέπει να πληρούν τις αρχές της αυστηρής αναγκαιότητας και της αναλογικότητας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, ο περιφερειακός διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη, Νιλς Μουίζνιεκς.

Παράλληλα, καθίσταται σαφές ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρούν σε περιορισμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι κυβερνήσεις δεν έχουν καμία λευκή επιταγή για να περιορίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Διεθνής Αμνηστία «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με την «αξιοποίηση του κορονοϊού ως προσχήματος» με αφορμή την τότε καθολική απαγόρευση των διαδηλώσεων στη Γαλλία.

Tags:
κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, COVID-19, πανδημία, κοινωνικός περιορισμός, περιορισμός στο σπίτι, συγκέντρωση, Διεθνής Αμνηστία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK