21:00 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
0 01
Βρείτε μας

Ξεκάθαρος ως προς το καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, μετά και τη συμφωνία εκεχειρίας.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση για το καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Στην ομιλία του προς τους κατοίκους της περιοχής Φιζούλι, ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι το Μπακού δεν ανέχεται «μια δεύτερη αρμενική κατοχή» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Αλίγιεφ τόνισε επίσης ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε αποκαταστήσει την εδαφική του ακεραιότητα.

«Το καθεστώς [του Ναγκόρνο-Καραμπάχ] είναι εκτός αμφισβήτησης. Υπάρχει το ενοποιημένο κράτος του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι πολυεθνικό και πολυεπαγγελματικό. Υπάρχει το προοδευτικό έθνος του Αζερμπαϊτζάν. Άνθρωποι όλων των θρησκειών ζουν εδώ συνήθως, με ειρήνη και ατμόσφαιρα αμοιβαίας κατανόησης. Και έτσι θα ζουν οι Αρμένιοι [στο Καραμπάχ], δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον αρμενικό λαό», δήλωσε ο Αλίγιεφ, όπως μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό AzTV.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Η εκεχειρία τηρείται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις εποπτεύουν την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με εννέα παρατηρητήρια στη νότια ζώνη και άλλα εννέα στη βόρεια, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές τηρούν την εκεχειρία σε όλο το μέτωπο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση μεταξύ Γερεβάν και Μπακού, που διήρκεσε έξι εβδομάδες, για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τερματίστηκε καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε εκεχειρία στις 10 Νοεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των περισσότερων εδαφών που κατείχαν οι Αρμένιοι και τα οποία αποτελούσαν την αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ),

Η συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
Tags:
συμφωνία, Ρωσία, Ιλχάμ Αλίγιεφ, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK