09:18 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
0 01
Βρείτε μας

Καθώς ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων έχει εκτοξευθεί από την αρχή της πανδημίας, η Σουηδία πήγε από τις συστάσεις στις ρητές απαγορεύσεις.

Εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης στη δημόσια υγεία και την εξάπλωση του κορονοϊού, η κυβέρνηση στη Σουηδία αποφάσισε να λάβει δράση. Αρχίζοντας από τις 24 Νοεμβρίου, θα επιτρέπονται δημόσιες εκδηλώσεις με έως οκτώ συμμετέχοντες. Αυτό το μέτρα παρουσιάστηκε ως προσπάθεια να μπει τέλος στην έξαρση των νέων κρουσμάτων.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λέφβεν χαρακτήρισε το μέτρο «πολύ ενοχλητικό αλλά απολύτως αναγκαίο» σε μία «κρίσιμη στιγμή», παραδεχόμενος ότι είναι χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη εποχή. 

Ο Λέφβεν υπογράμμισε τη «μεγάλη συμμόρφωση» με τη συμβουλή και τις συστάσεις νωρίτερα την άνοιξη, που πλέον δεν επαρκεί.

«Χρειάζεται παραπάνω από έναν περιορισμό για την κάμψη του αριθμού των κρουσμάτων» σημείωσε σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο SVT.

Η απαγόρευση θα επηρεάσει τις δημόσιες εκδηλώσεις όπως τις διαδηλώσεις, τις θεατρικές παραστάσεις και τα αθλητικά γεγονότα. Προηγουμένως, ο πήχης είχε τεθεί στα 50 άτομα. Ωστόσο, το μέτρο δεν θα ισχύει για τα ιδιωτικά πάρτι.

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και να δημιουργήσει μία νέα νόρμα για την κοινωνία γενικότερα.

«Κάνε το καθήκον σου. Μην πηγαίνεις στο γυμναστήριο, μην πηγαίνεις στη βιβλιοθήκη, μην διοργανώνεις πάρτι. Ακύρωσε» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, υπογραμμίζοντας ότι οι ατομικές επιλογές που γίνονται «κάθε ημέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό» θα καθορίσουν πώς η Σουηδία θα χειριστεί την COVID-19.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μίκαελ Ντάμπεργκ, υπογράμμισε ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει το κλείσιμο δημόσιων χώρων όπως γυμναστήρια και εμπορικά κέντρα αλλά τόνισε την κανονιστική ισχύ του περιορισμού.

Ο ανταποκριτής του SVT Ματς Κνούτσον περιέγραψε το μέτρο ως «ανήκουστο περιορισμό της ατομικής ελευθερίας» και ανέφερε ότι η απαγόρευση στοχεύει στο να θέσει νέους κανόνες και να υπενθυμίσει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.

Επίπονους χαρακτήρισε τους περιορισμούς η Εκκλησία της Σουηδίας και δεσμεύτηκε να προσφέρει τεχνολογικές λύσεις στους πιστούς για προσευχή, γάμους και κηδείες.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK