20:54 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δημιουργούν υποψίες τα κίνητρα των δηλώσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Εκτός πραγματικότητας είναι οι δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ για τα περί μη απόρριψης της λύσης των δύο κρατών ξεκαθαρίζει ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε δήλωσή του.

Τονίζει ότι όταν του έθεσε το ζήτημα στην πρώτη συνάντηση που είχαν ο ίδιος όχι μόνο την απέρριψε αλλά επιχειρηματολόγησε και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η λύση που μπορεί να εξευρεθεί είναι αποκλειστικά και μόνο στη βάση των Συμφωνιών Κορυφής, των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές και αξίες της ΕΕ». 

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε στον κ. Τατάρ ότι σε διεθνές επίπεδο, στα ΗΕ και ειδικά στην ΕΕ, δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιου είδους λύση.

Απαντώντας σε δηλώσεις του κ. Τατάρ σχετικά με τη λύση του Κυπριακού ο κ. Αναστασιάδης τον κατηγορεί ότι «αναληθώς ισχυρίστηκε απαντώντας σε ερώτηση αγγλόφωνου τουρκικού καναλιού, ότι τάχα δεν του απέκλεισα κατηγορηματικά τη λύση δύο κρατών, όταν την ήγειρε κατά την πρώτη μας συνάντηση».

Επίσης εκτιμά ότι οι δηλώσεις Τατάρ «δημιουργούν και υποψίες για τα κίνητρα του ενόψει της πρωτοβουλίας του ΓΓ των ΗΕ».

Tags:
Κυπριακό, Ερσίν Τατάρ, Νίκος Αναστασιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK