14:38 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (512)
0 01
Βρείτε μας

Η Ρωσία και η Βραζιλία συζητούν την παραγωγή ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, αποκάλυψε μιλώντας στο Sputnik ότι Μόσχα και Μπραζίλια βρίσκονται σε συζητήσεις για μια ενδεχόμενη παραγωγή ρωσικού εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό σε τοπικό επίπεδο στη Βραζιλία.

«Όσον αφορά τη Βραζιλία, οι εργασίες συνεχίζονται απευθείας με τις πολιτείες της Βραζιλίας. Τώρα πρόκειται πλέον για κάτι παραπάνω από μια απλή ανταλλαγή απόψεων. Συζητούνται οι ακριβείς παράμετροι» δήλωσε ο Ριάμπκοφ, όταν ρωτήθηκε εάν οι δύο χώρες συζητούν την παραγωγή ρωσικού εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο Sputnik V είναι το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο και βασίζεται στην καλά μελετημένη πλατφόρμα με βάση τον ανθρώπινο αδενοϊό.

Στο 92% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του εμβολίου.

Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Πάνω από 20.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του εμβολίου, ενώ πάνω από 16.000 εθελοντές έχουν λάβει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (512)
Tags:
παραγωγή, συνεργασία, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, Μόσχα, Σεργκέι Ριαμπκόφ, Βραζιλία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK