17:03 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (497)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μαλαισία μετρά μέχρι στιγμής περίπου 47.500 κρούσματα κορονοϊού και 309 θανάτους. Πάνω από 34.700 ασθενείς έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Η Μαλαισία φιλοδοξεί να λάβει σύντομα τα καλύτερα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στον κόσμο για τον κορονοϊό, περιλαμβανομένου του ρωσικού Sputnik V, ώστε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού το πρώτο και τέταρτο τετράμηνο του 2021, τόνισε χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Αντχάμ Μπάμπα.

Αυτή τη στιγμή η Μαλαισία εξετάζει τα 10 κορυφαία υποψήφια εμβόλια που έχουν ολοκληρώσει τη φάση 3 των κλινικών δοκιμών και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες παραγωγής τους.

«Είμαστε βέβαιοι πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι κορυφαίοι υποψήφιοι στον κόσμο όπως το Ινστιτούτο Έρευνας Γκαμαλέγια του οποίου το εμβόλιο -Sputnik V- έχει υποβληθεί στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, κάτι που θεωρούμε ως μια καλή ευκαιρία για την παροχή εμβολίων στους πολίτες μας» σημείωσε ο Μπάμπα, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων BERNAMA.

Ο Μαλαισιανός υπουργός Υγείας έκανε μνεία στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech που επίσης έχει περάσει επιτυχώς την 3η φάση των κλινικών δοκιμών, καθώς και το υποψήφιο εμβόλιο της Κίνας -που υπολείπεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της φάσης 3- προσθέτοντας πως η Μαλαισία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις εταιρείες παραγωγής.

«Παρ' όλα αυτά, η απόκτηση εμβολίων κατά της COVID-19 για τη χώρα μας θα εξαρτηθεί μετά από διεξοδικές εκτιμήσεις σε σχέση με την ποιότητα, την ασφάλεια, τις παρενέργειες και την καταχώριση των εμβολίων από τις παραγωγούς χώρες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Μαλαισία μετρά μέχρι στιγμής περίπου 47.500 κρούσματα κορονοϊού και 309 θανάτους. Πάνω από 34.700 ασθενείς έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (497)
Tags:
Μαλαισία, Sputnik V, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK