22:45 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1644)
0 10
Βρείτε μας

Ποιος θα το έλεγε ότι έναν χρόνο πριν η συγκεκριμένη ημερομηνία –17 Νοεμβρίου– θα σηματοδοτούσε την αρχή ενός θανατηφόρου κεφαλαίου που ο κόσμος δεν θα χρειαζόταν; Σύμφωνα με την South China Morning Post, ένας 55χρονος από τη Γουχάν την επαρχία Χουμπέι της Κίνας ήταν ο πρώτος που πήγε στους γιατρούς με συμπτώματα του κορονοϊού.

Έναν χρόνο μετά, η πλειονότητα των 7,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη παλεύει με την πανδημία, βασιζόμενη στις μάσκες προσώπων, τα γάντια, τα αντισηπτικά και τις αποστάσεις - πράγματα που έχουν γίνει καθοριστικά στοιχεία της «νέας πραγματικότητας». 

Παρά το γεγονός ότι αρκετές χώρες στον κόσμο, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία και η Ινδία, έχουν μπει μήνες σε χειμερία νάρκη κατά του κορονοϊού από την αρχή του 2020, η COVID-19 έχει σκοτώσει 1,33 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Worldometer.com.

Την Τρίτη, χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο κατέφυγαν στο Twitter για να «ευχηθούν» για τα «γενέθλια» του φονικού ιού, ο οποίος επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα και προκαλεί πυρετό καθώς και δύσπνοια, ενώ επηρεάζει αισθήσεις όπως η γεύση και η οσμή.

Οι χρήστες εύχονται να τελειώσει ο «εφιάλτης», ενώ όλοι θέλουν απλά να αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους χωρίς να φοβούνται ότι θα μεταδώσουν τον φονικό ιό, να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και να επιστρέψουν στην πολυάσχολη καθημερινότητά τους.

​Μεταξύ 17 Νοεμβρίου και μέσα Δεκεμβρίου 2019, οι κινεζικές αρχές διέγνωσαν 266 κρούσματα αυτής της μόλυνσης που μοιάζει με κρύωμα, για να διαπιστώσουν στα τέλη Δεκεμβρίου ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία εντελώς νέα φονική ασθένεια.

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που έχουν έρθει στην επιφάνεια τον τελευταίο χρόνο σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν την «γέννηση» του κορονοϊού.

Ο πρώτος ασθενής με COVID-19 φέρεται να κόλλησε τον ιό μετά την κατανάλωση νυχτερίδας που αγόρασε σε αγορά στη Γουχάν της Κίνας. Αρνούμενη ισχυρισμούς ότι ο ιός προέρχεται από τη Γουχάν, νωρίτερα αυτή τη χρονιά η Κίνα έγειρε υποψίες προς Αμερικανούς στρατιώτες, κάποιοι από τους οποίους φέρονται βρίσκονταν στη Γουχάν την περίοδο που ξέσπασε η επιδημία.

Τον Οκτώβριο του 2020, Κινέζος ιολόγος ονόματι Λι Μενγκ Γιαν έσπασε το φράγμα στον κόσμο της συνωμοσίας λέγοντας ότι ο ιός στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε σε κρατικό εργαστήριο στη Γουχάν. Η δήλωσή του φούντωσε τις εικασίες ότι η εξάπλωσή του σε όλο τον κόσμο ήταν τακτική βιολογικού πολέμου της Κίνας. Η Κίνα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Παρότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εξήγηση για το πώς ο ιός εξελίχθηκε σε πανδημία οδηγώντας στον θάνατο ανθρώπους και αποδεκατίζοντας την παγκόσμια οικονομία, ο κόσμος περιμένει ακόμα θεραπεία για αυτήν την θανατηφόρα γρίπη.

Ειδικοί στον χώρο της υγείας από όλο τον κόσμο προσπαθούν να φτιάξουν ένα ασφαλές εμβόλιο κατά του κορονοϊού χωρίς παρενέργειες.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1644)
Tags:
Twitter, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK