08:13 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το Ιράν θα απαντήσει σε όποια επίθεση δεχτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά του εδάφους της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι.

Το Ιράν θα απαντήσει σε όποια επίθεση δεχτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά του εδάφους της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θέλουν να «προκαλέσουν ανασφάλεια στον πλανήτη και την περιοχή» με τις ενέργειές τους.

«Κάθε ενέργεια κατά του ιρανικού έθνους θα επιφέρει συντριπτική απάντηση» ανέφερε ο Ραμπιέι.

Τα σχόλια από τον κυβερνητικό αξιωματούχο ήρθαν εν μέσω δημοσιευμάτων από τους «New York Times» και το Reuters πως ο Τραμπ συγκάλεσε σύσκεψη με τους συνεργάτες τους για να τους ρωτήσει αν ήταν εφικτό να εξαπολύσουν επίθεση σε «βασική πυρηνική εγκατάσταση» του Ιράν «τις προσεχείς εβδομάδες».

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το Reuters σημείωσε πως η «βασική πυρηνική εγκατάσταση» που εξέταζε ο Τραμπ ήταν η μονάδα εμπλουτισμού Νατάνζ.

Στη σύσκεψη φέρεται πως μετείχαν ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο προσωρινός υπουργός Άμυνας Κρίστοφερ Μίλερ -ο οποίος αντικατέστησε τον Μαρκ Έσπερ- κι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ.

Σύμφωνα με αμφότερα τα δημοσιεύματα, οι σύμβουλοι του Τραμπ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν, καθώς μόλις δύο μήνες απομένουν από τη διαφαινόμενη αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχεράνη άρχισε να απομακρύνεται από τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας, που είναι επίσης γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), αφού ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτήν, τον Μάιο του 2018.

Tags:
επίθεση, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK