22:23 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το CNN ανέφερε, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι το Πεντάγωνο αναμένει από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εκδώσει διάταγμα αυτή τη βδομάδα σχετικά με την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν έως τις 15 Ιανουαρίου του 2021.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Μίλερ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα μειώσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν σε 2.500 για καθεμία χώρα έως τις 15 Ιανουαρίου 2021.

«Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021, το μέγεθός των δυνάμεών μας στο Αφγανιστάν θα είναι 2.500 στρατιώτες. Το μέγεθος της δύναμης μας στο Ιράκ θα είναι επίσης 2.500 την ίδια ημέρα» δήλωσε ο Μίλερ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Υπουργείου Άμυνας.

Η απόφαση αυτή συνάδει με την πρόθεση του Τραμπ να ολοκληρώσει τους «ατελείωτους πολέμους» όπως χαρακτηριστικά έχει πει. Ο Μίλερ είπε επίσης ότι οι αποφάσεις αυτές ανακοινώθηκαν για «να φέρουν τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ σε έναν επιτυχημένο και υπεύθυνο τερματισμό». 

Πληροφορίες σχετικά με την εντολή μείωσης των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ εμφανίστηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για μια «προειδοποιητική εντολή» ώστε να αρχίσει ο προγραμματισμός της μείωσης των στρατευμάτων.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Τραμπ είχε δεσμευθεί επανειλημμένα να μειώσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Στις 7 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «ο μικρός υπόλοιπος αριθμός των γενναίων ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν» θα πρέπει να επιστρέψει σπίτι μέχρι τα Χριστούγεννα.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, στρατός, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, Πεντάγωνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK