20:04 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η αποκαλούμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης συχνά γίνεται στόχος πυραυλικών επιθέσεων που ωστόσο συνήθως δεν προκαλούν θύματα ή σημαντικές ζημιές.

Σειρά εκρήξεων ακούστηκαν στην πράσινη ζώνη της Βαγδάτης καθώς πύραυλοι προσγειώθηκαν στην περιοχή, ενεργοποιώντας τις σειρήνες της αμερικανικής πρεσβείας που στεγάζεται εκεί, σύμφωνα με τα ξένα μέσα.

Το γραφείο Τύπου των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας αποκάλυψαν πως ένα παιδί σκοτώθηκε και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο συμβάν. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, ο ιρακινός στρατός είχε επιβεβαιώσει σε ανακοίνωσή του πως τέσσερις πυραύλους Κατιοιύσα έπεσαν στην πράσινη ζώνη της ιρακινής πρωτεύουσας, προσθέτοντας πως οι πύραυλοι προέρχονταν από τη συνοικία Αλ-Αλφ Νταρ της νέας Βαγδάτης. 

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media φέρεται να καταγράφουν τη στιγμή που αντι-πυραυλικό σύστημα αναχαιτίζει τον πύραυλο. 

Οι πληροφορίες αυτές προέκυψαν έπειτα από την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου περί μείωσης των αμερικανικών στρατευμάτων σε 2.500 στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έως τον Ιανουάριο.

Tags:
Αμερικανική Πρεσβεία, Βαγδάτη, πύραυλοι, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK