11:51 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και ο Γερμανός ομόλογός του Χάικο Μάας δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν με τη Ρωσία όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ασφάλεια, προσθέτοντας ότι αναμένουν από τη Μόσχα να προσφέρει εποικοδομητικές λύσεις.

Έτοιμοι να συζητήσουν με τη Ρωσία όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ασφάλεια δήλωσαν ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και ο Γερμανός ομόλογός του Χάικο Μάας, σημειώνοντας ότι αναμένουν από τη Μόσχα να προσφέρει εποικοδομητικές λύσεις.

«Για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ασφάλεια, είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε απόψεις με τη Μόσχα και αναμένουμε εποικοδομητικές απαντήσεις από τη Ρωσία» ανέφεραν οι δύο υπουργοί σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Μετά το πρόσφατο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε την Ένωση να ενισχύσει τις υπηρεσίες ασφαλείας της για να αντιμετωπίσει επαρκώς την απειλή του εξτρεμισμού.

Κατόπιν της επίθεσης της 3ης Νοεμβρίου στη Βιέννη που άφησε πίσω της νεκρούς τέσσερις ανθρώπους, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέβαλε προσφορά για ενίσχυση της συνεργασίας με την Αυστρία και άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας σε τηλεγράφημά του προς τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Tags:
Μόσχα, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, ασφάλεια, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Βερολίνο, Παρίσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK