06:05 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ στην Ολλανδία έως τα μέσα Δεκεμβρίου, παρά την πρόσφατη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στη χώρα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε σήμερα ότι τα μέτρα περιορισμού όσον αφορά τον κορονοϊό θα παραμείνουν σε ισχύ έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι τα νέα κρούσματα στη χώρα παρουσιάζουν σταδιακή κάθοδο, με τις υγειονομικές αρχές να αναγάγουν αυτή τη μείωση στο ποσοστό της τάξης του 15% την τελευταία βδομάδα.

«Είναι ωραία όσα καταφέραμε μαζί, όμως εάν κοιτάξει κανείς γύρω στην Ευρώπη, η εικόνα είναι ιδιαίτερα ζοφερή» είπε ο κ. Ρούτε.

Σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε 37.706 νέες μολύνσεις την εβδομάδα έως τη 17η Νοεμβρίου. Πρόκειται για έναν μειωμένο αριθμό σε σχέση με 43.621 νέα κρούσματα την εβδομάδα έως τη 10η Νοεμβρίου και ο χαμηλότερος από τις αρχές Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων με θετικό τεστ παραμένει πολύ υψηλός σημείωσε το Ινστιτούτο Υγείας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία εισήλθε σε μερικό lockdown στα μέσα Οκτωβρίου με περαιτέρω ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων στις 3 Νοεμβρίου. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 2.146 ασθενείς με κορονοϊό σε ολλανδικά νοσοκομεία και 576 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Tags:
παράταση, COVID-19, κορονοϊός, lockdown, Ολλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK