14:28 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Σοκάρει η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ΜΕΘ στην Ελβετία ο καθηγητής Γενετικής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Να αποφασίσουν εάν θέλουν μηχανική υποστήριξη καλούνται, σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, οι πολίτες στην Ελβετία λόγω της πίεσης στο σύστημα υγείας. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Εταιρεία Εντατικολόγων στην Ελβετία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι ΜΕΘ στη χώρα είναι γεμάτες. 

«Δεν υπάρχουν μια μονάδες εντατικής θεραπείας, διαλέξτε μέσω διαθήκης με ποιο τρόπο θέλετε να διαχειριστείτε την έλλειψη μηχανικής υποστήριξης» σημείωσε.

Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι η ανακοίνωση απευθυνόταν σε όλους και όχι μόνο στους ηλικιωμένους, ενώ σημείωσε πως αν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, θα υπήρχαν εντάσεις.

Κάνοντας μια πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες, τόνισε ότι αν εάν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και ο αριθμός είναι γύρω στα 500 κρούσματα, είναι διαχειρίσιμο να ανοίξει η αγορά τα Χριστούγεννα.

Tags:
νοσοκομείο, εντατική, ΜΕΘ, πολίτες, πανδημία, κορονοϊός, Γενεύη, Ελβετία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK