16:40 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1639)
0 30
Βρείτε μας

Πριν από δύο εβδομάδες οι αρμόδιες αρχές επιστράτευσαν την αστυνομία και το στρατό για να συνδράμουν 1.100 εκτραφείς μινκ να σφαγιάσουν 17 εκατομμύρια ζώα - τα οποία εκτρέφονται για τη γούνα τους.

Ο υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας της Δανίας, Μόγενς Γένσεν, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί μετά την παραδοχή της κυβέρνησης πως δεν είχε τη νομική βάση να διατάξει τη θανάτωση χιλιάδων μινκ στη χώρα, ανακοίνωσαν τα δανέζικα δίκτυα DR και TV 2 σήμερα, Τετάρτη.

«Σήμερα ενημέρωσα την πρωθυπουργό ότι επιθυμώ να παραιτηθώ από την κυβέρνηση. Συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη υποστήριξη για μένα μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ίδιος.

Η κυβέρνηση της Μέτε Φρεντέρικσεν βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης κρίσης από την αρχή της πανδημίας. Μετά τη διαταγή θανάτωσης εκατομμυρίων μινκ σε μια ύστατη προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς της COVID-19, περιλαμβανομένου του νέου μεταλλαγμένου στελέχους, αργότερα παραδέχτηκε πως δεν είχε τη νομική δικαιοδοσία να κάνει κάτι τέτοιο.

«Θέλω η πρωθυπουργός να κάνει το ίδιο» ανέφερε η αρχηγός της αντιπολίτευσης Jakob Ellemann-Jensen του Φιλελεύθερου κόμματος, αναφερόμενος στην παραίτηση του υπουργού Γεωργίας.

«Θέλω η πρωθυπουργός να αναγνωρίζει το λάθος της όταν το κάνει, είναι ευθύνη της» τόνισε ο ίδιος.

Δύο εβδομάδες πριν, οι αρμόδιες αρχές επιστράτευσαν την αστυνομία και το στρατό για να συνδράμουν 1.100 εκτραφείς μινκ να σφαγιάσουν 17 εκατομμύρια ζώα - τα οποία εκτρέφονται για τη γούνα τους. Όπως αναφέρουν οι γεωργοί, η κίνηση αυτή αποτελεί ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις τους.

Η δραστική  αυτή απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών πως η βιομηχανία μινκ αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στη χώρα λόγω των εκτεταμένων εστιών του νέου κορονοϊού σε εκτροφεία, με την κατάσταση να επιτείνει ο εντοπισμός ενός μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα των μελλοντικών εμβολίων.

 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1639)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, μινκ, υπουργός, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK