05:46 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης «εκστρατείας μέγιστης πίεσης» κατά του Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νωρίτερα νέες κυρώσεις που περιλαμβάνουν εννέα άτομα και δεκάδες οντότητες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε δεκάδες άτομα και οντότητες του Ιράν ξεκινώντας έτσι έναν νέο γύρο κυρώσεων, όπως δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ την Τετάρτη. 

Η νέα δέσμη κυρώσεων που στοχεύει την Ισλαμική Δημοκρατία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το ίδρυμα «Μοσταζαφάν» και τον υπουργό Πληροφοριών του Ιράν, Μαχμούντ Αλάβι, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι η εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» των ΗΠΑ λειτουργεί και θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ανακοίνωσε επίσης ότι δύο μέλη του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς και οι οικογένειές τους απαγορεύεται να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ εισήγαγαν περιορισμούς που στοχεύουν τέσσερις υψηλού προφίλ Ιρανούς και έξι τοπικές εταιρείες, με την κίνηση να ακολουθεί τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον που επιβλήθηκαν στον τομέα του πετρελαίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανικού Υπουργείου Πετρελαίου.

Tags:
κυρώσεις, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK