03:40 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν τους προηγούμενους μήνες συμφωνία ομαλοποίησης των διπλωματικών τους σχέσεων με το Ισραήλ. Επρόκειτο για μια συμφωνία που επετεύχθη μέσω της διαμεσολάβησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι Παλαιστίνιοι επαναφέρουν τους πρεσβευτές τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Μπαχρέιν, όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη επικαλούμενα αξιωματούχο της Παλαιστίνης. Υπενθυμίζεται ότι είχαν ανακληθεί ως διαμαρτυρία ενάντια στις συμφωνίες των δύο χωρών του Κόλπου για ομαλοποίηση των διπλωματικών σχέσεων με του Ισραήλ κατόπιν μεσολάβησης των ΗΠΑ.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Μπαχρέιν ακολούθησε τα βήματα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη σύναψη επίσημης διπλωματικής συμφωνίας με το Ισραήλ, γνωστή και ως «Συμφωνία του Αβραάμ».

Βδομάδες αργότερα, τον Οκτώβριο, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ισραήλ και των ΗΠΑ ως μέρος των αντίστοιχων αντιπροσωπειών ταξίδεψαν στο Μπαχρέιν, όπου υπέγραψαν μια σειρά από μνημόνια συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της αεροπορίας, μεταξύ άλλων.

Tags:
Ισραήλ, διπλωματικό επεισόδιο, διπλωματία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΑΕ, Παλαιστίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK