08:34 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Μίλερ, ανακοίνωσε χθες ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα μειώσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν σε 2.500 έως τις 15 Ιανουαρίου 2021.

Το κίνημα των Ταλιμπάν επαίνεσε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων που αναπτύσσονται στο Αφγανιστάν σε 2.500 ως μέτρο που θα ωφελήσει τόσο τις ΗΠΑ όσο και τη χώρα, ανέφερε το Newsweek επικαλούμενο δήλωση της οργάνωσης.

Η τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι η στρατιωτική απόσυρση των ΗΠΑ, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιανουαρίου, θα διευκόλυνε την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των Ταλιμπάν και της Ουάσινγκτον τον Μάρτιο του 2020.

«Ελπίζουμε ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί σωστά και αποτελεσματικά, κάτι το οποίο θα είναι προς το συμφέρον τόσο των εμπλεκόμενων όσο και του λαού. Και οι δύο πλευρές πρέπει να τηρήσουν τη συμφωνία. Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για τη συμφωνία» ανέφεραν οι Ταλιμπάν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (17/11) ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Μίλερ, ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα μειώσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν σε 2.500 για κάθε χώρα έως τις 15 Ιανουαρίου 2021. Ο Μίλερ είπε επίσης ότι οι αποφάσεις αυτές ανακοινώθηκαν για «να φέρουν τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ σε έναν επιτυχημένο και υπεύθυνο τερματισμό». 

Στις 7 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «ο μικρός υπόλοιπος αριθμός των γενναίων ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν» θα πρέπει να επιστρέψει σπίτι μέχρι τα Χριστούγεννα.

Tags:
στρατιώτες, Αφγανιστάν, ΗΠΑ, στρατός, Ταλιμπάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK