02:24 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να αφαιρέσουν δύο αεροπορικές εταιρείες από την απαγόρευση πτήσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας, αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκρινε ότι οι πτήσεις τους δεν ανήκαν στις «ανθρωπιστικές εξαιρέσεις», όπως ανέφερε το Υπουργείο Μεταφορών σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

«Λάβαμε καθοδήγηση από το Υπουργείο Εξωτερικών [Στέιτ Ντιπάρτμεντ] ότι οι αιτήσεις δεν εμπίπτουν στις καθορισμένες εξαιρέσεις και ότι η παραχώρηση της αρχής στην οποία υποβάλλεται η αίτηση δεν θα είναι προς το συμφέρον εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Συνεπώς το Υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε εντολή με την οποία αρνείται τις ζητούμενες εξαιρέσεις» κατέληξε το υπουργείο.

Η «Skyway Enterprises» και η «IBC Airways» δήλωσαν ότι οι προτεινόμενες πτήσεις τους είναι ανθρωπιστικής φύσης και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιτρέπονται.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ περιόρισε σε μεγάλο βαθμό το άνοιγμα του εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας σε σχέση με την κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία για ένα διάστημα άνοιξε το νησί σε Αμερικανούς τουρίστες παρά το εμπάργκο του Ψυχρού Πολέμου που επέβαλε το Κογκρέσο στη δεκαετία του 1960.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον της Κούβας, στο πλαίσιο, όπως είπε, της μάχης ενάντια στην κομμουνιστική καταπίεση.

Tags:
Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαγόρευση, ανθρωπιστική βοήθεια, ΗΠΑ, Κούβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK