20:57 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας γνωστοποίησε, την Τετάρτη (18/11), πως ένα drone που εκτοξεύθηκε από τους Χούτι, στην Υεμένη, αναχαιτίστηκε.

Drone που εκτοξεύθηκε από τους Χούτι της Υεμένης προς τη Σαουδική Αραβία αναχαιτίστηκε από τον διεθνή συνασπισμό υπό το Βασίλειο, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (18/11).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το SPA, ένας επίσημος εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ο ταξίαρχος Τούρκι Αλ Μαλίκι, ισχυρίστηκε σε επίσημη δήλωση πως το drone είχε ως στόχο του ακόμα και «αμάχους στις νότιες περιοχές της χώρας».

Οι συμμαχικές δυνάμεις παρεμπόδισαν και κατέστρεψαν το drone, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «βόμβα αυτοκινήτου» και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνασπισμός, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, ενεπλάκη στη σύγκρουση, στην Υεμένη, μεταξύ της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων πολιτικής αντιπολίτευσης, των Χούτι, το 2015, πραγματοποιώντας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τους, ύστερα από αίτημα του εξόριστου Προέδρου της χώρα, Αμπντ Αλ Ραμπ Μανσούρ Αλ Χαντί.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν καταγραφεί συχνές επιθέσεις με αεροσκάφη, εκρηκτικά και ρουκέτες στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη.

Tags:
αναχαίτιση, Drone, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Χούτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK