01:16 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
0 03
Βρείτε μας

Ένα από τα λίγα κράτη στα οποία δεν είχε καταγραφεί -μέχρι στιγμής- κρούσμα της νόσου COVID-19, την Τετάρτη (18/11) ανακοίνωσε την πρώτη επιβεβαιωμένη μόλυνση.

Μπορεί η νόσος COVID-19 να έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη, από την περασμένη άνοιξη, αλλά η Σαμόα επιβεβαίωσε το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα μόλις την Τετάρτη (18/11).

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός του νησιωτικού κράτους που βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, Τουϊλαέπα Σαΐλελε Μαλιελεγκάο, ανακοίνωσε πως ο ασθενής είναι ένας ναυτικός που επαναπατρίστηκε από το Όκλαντ, την πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, την Παρασκευή (13/11).

Πάντως, ο πρωθυπουργός συνέστησε ψυχραιμία στον λαό του κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (19/11).

Ο φορέας της ασθένειας έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το «Samoa Observer», και μπορεί το πρώτο τεστ να βγήκε θετικό, αλλά το δεύτερο ήταν αρνητικό.

Η Αστυνομία επιτηρεί τον ασθενή έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι τηρείται η καραντίνα του για να μην υπάρξει διασπορά στον πληθυσμό του νησιού.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι μαζί με τον ασθενή, επαναπατρίστηκαν άλλοι 16 ναυτικοί και όλοι έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, Σαμόα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK