20:58 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 50
Βρείτε μας

Ρόλο «παγκόσμιων σταθεροποιητών» διαδραματίζουν η Κίνα και η Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της πρώτης χώρας, ο οποίος, την Τετάρτη (18/11), πρόσθεσε πως το Πεκίνο θα υποστηρίξει τα συμφέροντα των δύο κρατών, κατά την επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να σταθεί δίπλα στη Ρωσία ενάντια στην πολιτική της μονομερούς δράσης, του προστατευτισμού και της παρενόχλησης στις διεθνείς σχέσεις» όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γουάνγκ Γι, σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, την Τετάρτη (18/11).

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι ο Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα των επερχόμενων πολιτικών επαφών στο ανώτατο επίπεδο, την κατάσταση στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας και για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Ο Κινέζος υπουργός εξέφρασε την προθυμία του Πεκίνου «να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των δύο χωρών και να εγγυηθεί τη διεθνή δικαιοσύνη και αμεροληψία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία και η Κίνα θα πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω την αλληλεπίδραση και τον συντονισμό, να αξιοποιήσουν πλήρως τα πλεονεκτήματά τους και να βοηθήσουν τις περιφερειακές χώρες να επιλύσουν επείγοντα ζητήματα, όπως την πανδημία του κορονοϊού, τη διατήρηση της σταθερότητας και την οικονομική ανάκαμψη.

Ακόμα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Ρωσία και η χώρα του συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο «παγκόσμιων σταθεροποιητών» και τόνισε πως η διμερής συνεργασία φέρνει συνεχώς νέα αποτελέσματα.

Μάλιστα, εξέφρασε την ετοιμότητά του να διατηρήσει επαφές υψηλού επιπέδου με τη Μόσχα και σημείωσε ότι ο εορτασμός της 20ής επετείου της υπογραφής της ρωσοκινεζικής «Συνθήκης για την καλή γειτνίαση, τη φιλία και τη συνεργασία» θα εμπλουτίσει το στρατηγικό περιεχόμενο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και όλα αυτά θα συμβάλουν στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης στρατηγικής συνεργασίας.

Tags:
τηλεφωνική επικοινωνία, Γουάνγκ Γι, Σεργκέι Λαβρόφ, Ρωσία, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK