00:30 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1840)
0 01
Βρείτε μας

«Αναποτελεσματικό» χαρακτήρισε το κλείσιμο των σχολείων ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Την πεποίθησή του ότι η επιβολή νέων lockdown στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί, μέσω της γενικευμένης, μεταξύ άλλων, χρήσης μάσκας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, εξέφρασε ο Χανς Κλούγκε.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, τα lockdown δεν είναι παρά το έσχατο μέσο καταπολέμησης της πανδημίας.

«Τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν. Εμμένω στη θέση μου ότι είναι το έσχατο μέσο» τόνισε αρχικά ο Κλούγκε, προσθέτοντας: «Η χρήση μάσκας δεν είναι σε καμία περίπτωση πανάκεια και πρέπει να υιοθετηθεί σε συνδυασμό με άλλα μέτρα. Ωστόσο, αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, τα lockdown δεν θα χρειάζονται».

Παράλληλα, ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ υπογράμμισε ότι τα lockdown θα πρέπει να αίρονται σταδιακά και με ασφάλεια, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις μιας «πολύ γρήγορης χαλάρωσης».

Όσον αφορά στα δημοτικά σχολεία, ο Κλούγκε κατέστησε σαφές πως πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, εξηγώντας πως τα παιδιά και οι έφηβοι γενικότερα δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της COVID-19, ενώ δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει το κλείσιμο των σχολείων «αναποτελεσματικό».

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ, αφού τόνισε επίσης ότι κάποια συστήματα υγείας χωρών της Ευρώπης βρίσκονται στα όριά τους λόγω των πολλών ασθενών με κορονοϊό, ενώ περισσότεροι από 29.000 θάνατοι λόγω COVID-19 καταγράφηκαν στη «Γηραιά Ήπειρο» μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε πως:

«Η Ευρώπη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας, μαζί με τις ΗΠΑ. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι δύσκολοι».
Σχετικά, τέλος με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ο Κλούγκε ισχυρίστηκε πως «δεν θα είναι ένα μαγικό ραβδί, καθώς γνωρίζουμε ότι τα αποθέματα θα είναι περιορισμένα, κυρίως στην αρχή».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1840)
Tags:
Ευρώπη, καραντίνα, lockdown, σχολείο, σχολεία, COVID-19, κορονοϊός, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK