02:41 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησαν μέσω τηλεδιάσκεψης, να προχωρήσουν την Πέμπτη σε έναν νέο γύρο κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας που θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός των επόμενων βδομάδων, σύμφωνα με όσα ανέφεραν δύο διπλωμάτες της ΕΕ στο Reuters και επιβεβαίωσε αργότερα ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπόρελ.

«Σήμερα συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην προετοιμασία του επόμενου γύρου κυρώσεων ως απάντηση κατά της βαρβαρότητας των αρχών και υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της Λευκορωσίας» δήλωσε ο Μπόρελ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εξωτερικής πολιτικής, οι νέες κυρώσεις θα στοχεύουν όχι μόνο άτομα αλλά και οντότητες.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις για πρώτη φορά σε 40 αξιωματούχους της Λευκορωσίας στις 2 Οκτωβρίου και έκτοτε πήρε μέτρα για περισσότερα άτομα που στοχοποιούνται με απαγόρευση ταξιδιού και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

Μαζικές διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία από τις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο κέρδισε το 80,1% των ψήφων. Παρά ταύτα, η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι η Σβετλάνα Τιχάνοβσκαγια αποτελεί την νικήτρια των εκλογών κατηγορώντας τον Λουκασένκο για νοθεία.

Tags:
διαδηλώσεις, Αλεξάντερ Λουκασένκο, τηλεδιάσκεψη, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, κυρώσεις, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK