04:13 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν και οι ΗΠΑ και η Βόρεια Κορέα έχουν κάνει προσπάθειες τα τελευταία δύο χρόνια να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους, πέρσι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών καθυστέρησαν, με την Ουάσινγκτον να αρνείται να άρει κυρώσεις και να μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Νότια Κορέα, εκτός αν η Πιονγκγιάνγκ αποπυρηνικοποιηθεί.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, μια ρωσική κατασκευαστική εταιρεία και μια επιχείρηση της Πιονγκγιάνγκ που δραστηριοποιείται στη Ρωσία.

«Η σημερινή κίνηση στοχεύει δύο οντότητες, τη "Mokran LLC", μια ρωσική κατασκευαστική εταιρεία και την "Korea Cholsan General Trading Corporation", μια εταιρεία της Βόρειας Κορέας που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, επειδή έχουν εμπλακεί στην εξαγωγή καταναγκαστικής εργασίας από τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής για τη δημιουργία εσόδων για την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ή το Εργατικό Κόμμα της Κορέας» ανέφερε η δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τις πρόσφατα επιβληθείσες κυρώσεις, οι αμερικανικές εταιρείες και ιδιώτες απαγορεύεται να διεξάγουν οποιοδήποτε είδος εμπορίου με τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν το 2018 κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής συνόδου κορυφής στη Σιγκαπούρη, όταν υπέγραψαν συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Πιονγκγιάνγκ θα αποπυρηνικοποιηθεί. Η δεύτερη σύνοδος κορυφής στις αρχές του 2019 στο Βιετνάμ τελείωσε άδοξα.

Αν και οι δύο χώρες συμφώνησαν να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες, έκτοτε δεν έχει σημειωθεί πρόοδος με την Ουάσινγκτον να αρνείται να άρει κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας και να μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Νότια Κορέα, εκτός αν η Πιονγκγιάνγκ αποπυρηνικοποιηθεί.

Tags:
Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK