17:35 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (277)
0 10
Βρείτε μας

Για τη διευθέτηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Ρωσίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Γαλλίας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν συζήτησαν τηλεφωνικά την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τη διευθέτηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Ρωσίας για πλήρη εκεχειρία και παύση όλων των εχθροπραξιών στην ζώνη συγκρούσεων. Δόθηκε έμφαση στη σπουδαιότητα διασφάλισης της εφαρμογής των διατάξεων της τριμερούς δήλωσης των ηγετών Ρωσίας, Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στις 9 Νοεμβρίου. Οι υπουργοί συμφώνησαν πως προς το παρόν βασική προτεραιότητα αποτελούν η ασφαλής επιστροφή των εσωτερικά εκτοπισμένων και των προσφύγων, το ξεμπλοκάρισμα όλων των διαύλων οικονομίας και μεταφορών στην περιοχή, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και αποκατάσταση των αστικών υποδομών» τόνισε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Λαβρόφ και Λε Ντριάν αντάλλαξαν απόψεις για τα περαιτέρω βήματα για μία μακροπρόθεσμη και πλήρη διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, Αζέρων και Αρμένιων, στη βάση των αρχών που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ, προσθέτει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (277)
Tags:
Αρμενία, εκεχειρία, Αζερμπαϊτζάν, Ζαν Υβ Λε Ντριάν, Σεργκέι Λαβρόφ, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK