09:03 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε σε 20χρονο, ενώ οι περισσότεροι από 500 ψαράδες στη Σενεγάλη έχουν μπει σε καραντίνα. Το πολεμικό ναυτικό θα συγκεντρώσει δείγματα νερού.

Μυστηριώδη δερματική ασθένεια εμφάνισαν περισσότεροι από 500 αλιείς στη Σενεγάλη μετά την επιστροφή τους από τη θάλασσα σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας.

Οι αλιείς προέρχονται από διάφορα χωριά γύρω από το Ντακάρ, ενώ βρίσκονται σε καραντίνα και τους χορηγείται θεραπεία, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας υγειονομικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης, Ουσμάν Γκουεγιέ. 

«Πρόκειται για δερματίτιδα που συνδέεται με μια λοιμώδη νόσο» εξήγησε. «Το ελέγχουμε και ελπίζουμε ότι θα βρούμε σύντομα για τι πρόκειται».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι συγκεκριμένοι άνδρες είχαν δερματικές αλλοιώσεις στο πρόσωπο, τα άκρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στα γεννητικά όργανα, ενώ εμφάνισαν πονοκέφαλο και ελαφρά αυξημένη θερμοκρασία.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στις 12 Νοεμβρίου και είναι ένας 20χρονος με φλύκταινες, πρήξιμο στο πρόσωπο, ξηρότητα στα χείλη και κοκκίνισμα στα μάτια, όπως μεταδίδει το Reuters.

Δείγματα νερού για αναλύσεις θα συγκεντρώσει το πολεμικό ναυτικό.

Tags:
ψαράδες, δέρμα, ασθένεια, Σενεγάλη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK