00:39 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
0 01
Βρείτε μας

Παρά την ελαφρά πτώση του αριθμού των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα στη Γηραιά Ήπειρο, οι αριθμοί που συνοδεύουν την πανδημία παραμένουν δραματικοί: Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ένας θάνατος καταγράφεται κάθε 17 δευτερόλεπτα από την COVID-19 στην Ευρώπη.

Ένα άτομο πεθαίνει από κορονοϊό κάθε 17 δευτερόλεπτα στην Ευρώπη, τόνισε ο περιφερειακός επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τη στιγμή που το δεύτερο κύμα πανδημίας απειλεί να «γονατίσει» τα εθνικά συστήματα υγείας στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον δρα Χανς Κλούγκε, οι 53 χώρες που απαρτίζουν τον ευρωπαϊκό τομέα του ΠΟΥ κατέγραψαν πάνω από 15,7 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού -συμπεριλαμβανομένων των 4 εκατομμυρίων μολύνσεων του Νοεμβρίου- και σχεδόν 355.000 θανάτους.

Περίπου το ένα τρίτο των χωρών αυτών καταγράφουν υψηλά ποσοστά μολύνσεων, με περισσότερα από 700 ανά 100.000 άτομα πληθυσμού, σύμφωνα με τον Κλούγκε.

«Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε ανοδικές τάσεις ως προς τα εθνικά συστήματα υγείας» παρατήρησε ο ίδιος, προσθέτοντας πως οι ΜΕΘ στη Γαλλία βρίσκονται σε 95% πληρότητα εδώ και δέκα ημέρες ενώ εκείνες της Ελβετίας είναι ήδη πλήρεις.

Όπως τόνισε ο Κλούγκε, τα αυστηρότερα μέτρα που εισήγαγαν οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να δείχνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, με τον εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων να μειώνεται από τα δύο εκατομμύρια την προπερασμένη εβδομάδα σε περίπου 1,8 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

«Υπάρχουν καλά και υπάρχουν και όχι τόσο καλά νέα» ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας την πτώση στον αριθμό κρουσμάτων ως «μια μικρή ένδειξη, αλλά παρόλα αυτά ένδειξη».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1646)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK