22:28 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (298)
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχος της Πολιτείας της Τζόρτζια δήλωσε πως μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο με Μπάιντεν νικητή.

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γνωστοποιεί πως ο αριθμός των ψήφων δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας της Τζόρτζια των ΗΠΑ, Μπραντ Ράφενσπεργκερ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, είχε κερδίσει την Πολιτεία της Τζόρτζια με διαφορά της τάξεως του 0,3%, δηλαδή σχεδόν 14.000 ψήφους, κατά την αρχική καταμέτρηση των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ένα μικρό περιθώριο που προκάλεσε και την υποχρεωτική επανακαταμέτρηση.

«Ο έλεγχος περιορισμού των κινδύνων επιβεβαίωσε εκ νέου το αποτέλεσμα του προεδρικού αγώνα στη Τζόρτζια, όπως είχε αρχικά αναφερθεί, με τον Τζο Μπάιντεν να ηγείται του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Πολιτεία» δήλωσε ο Ράφενσπεργκερ την Πέμπτη.

Ο αξιωματούχος της Πολιτείας είπε ότι ο έλεγχος αποκάλυψε λάθη που έγιναν από διάφορες κομητείες στην αρχική μέτρηση, όπως η μη μεταφόρτωση όλων των καρτών μνήμης.

Η Τζόρτζια θα πρέπει να πιστοποιήσει την καταμέτρηση των ψήφων έως την Παρασκευή, σύμφωνα με τον κρατικό νόμο.

Όλες οι Πολιτείες των ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν επιλύσει τις διαφορές και να έχουν κατοχυρωθεί οι ψήφοι έως τις 8 Δεκεμβρίου, πριν οι εκλέκτορες συναντηθούν στις αντίστοιχες πρωτεύουσες στις 18 Δεκεμβρίου για να δώσουν τις τελικές επίσημες ψήφους τους.

Ο Τραμπ δήλωσε πως κέρδισε τις εκλογές, αλλά η νίκη του εκλάπη μέσω μαζικής απάτης από τους Δημοκρατικούς. Ο Τραμπ και το επιτελείο του έχουν ξεκινήσει ελέγχους και επανακαταμετρήσεις σε πολλές Πολιτείες, ενώ παράλληλα έχουν καταθέσει αγωγές σε πολιτειακά και ομοσπονδιακά δικαστήρια. Ορισμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι δεν βρήκαν ουσιαστικά στοιχεία για απάτη.

Τα μεγάλα δίκτυα μέσων των ΗΠΑ έχουν ανακηρύξει τον Μπάιντεν ως τον νικητή των προεδρικών εκλογών του 2020.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (298)
Tags:
Δημοκρατικοί, Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, αμερικανικές εκλογές 2020, αμερικανικές εκλογές, εκλογές, Τζόρτζια, ΗΠΑ, ψήφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK