22:51 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1638)
0 11
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 2.000 θανάτους λόγω κορονοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, απολογισμός που δεν είχε ξεπεραστεί από την άνοιξη κατά το πρώτο κύμα.

Στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινις στις ΗΠΑ, καταδεικνύοντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, την Πέμπτη στις ΗΠΑ εντοπίστηκαν 200.146 νέα κρούσματα, ενώ οι θάνατοι το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν τους 2.239, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός πως το 24ωρο από την Τετάρτη μέχρι την Πέμπτη, οι νεκροί ξεπέρασαν συνολικά τους 250.000, ενώ την Κυριακή έσπασε το φράγμα των 11 εκατομμυρίων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι στη χώρα δεν είχαν καταγραφεί πάνω από 2.000 θάνατοι μέσα σε μια ημέρα από την άνοιξη, όταν και βρισκόταν στην κορύφωσή του το πρώτο κύμα της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα.

Συστάσεις από τους υγειονομικούς παράγοντες

Με τους αριθμούς να παρουσιάζουν εκθετική αύξηση, οι υγειονομικοί παράγοντες των ΗΠΑ, όπως το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών, απηύθυνε «σθεναρή σύσταση» προς τους πολίτες να αποφύγουν τις εξόδους για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, που αποτελεί παράδοση για τους Αμερικανούς και που ημερολογιακά τοποθετείται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Για την ανάσχεση της αύξησης των κρουσμάτων, πολλές πολιτειακές και δημοτικές αρχές πόλεων έχουν εφαρμόσει διάφορα περιοριστικά μέτρα ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις που ανακοινώνονται ακόμα περισσότεροι περιορισμοί.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, ωστόσο κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, επεσήμανε πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει νέους περιορισμούς σε ομοσπονδιακό επίπεδο από την 20ή Ιανουαρίου, όταν δηλαδή και θα αναλάβει και επίσημα την προεδρία της χώρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό», αφού όπως εξήγησε το επιδημιολογικό φορτίο είναι διαφορετικό από τη μια πολιτεία σε σύγκριση με κάποια άλλη.

Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, από την αρχή της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχουν προσβληθεί από κορονοϊό περίπου 11,7 εκατομμύρια άτομα, εκ των οποίων 252.419 δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1638)
Tags:
μέτρα προστασίας, Τζο Μπάιντεν, COVID-19, πανδημία, θάνατοι, κρούσματα, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK