07:27 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1681)
0 02
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε νέες οδηγίες που εξέδωσε αναφορικά με τον κορονοϊό ανέφερε πως η ρεμδεσιβίρη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για θεραπεία του.

Η ρεμδεσιβίρη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία για θεραπεία ασθενών με COVID-19, ανεξάρτητα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους, αφού δεν υπάρχουν στοιχεία ότι φέρνει αποτελέσματα αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). 

Οι νέες οδηγίες της επιτροπής του ΠΟΥ, που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» (BMJ), δεν είναι δεσμευτικές και μπορεί να αναθεωρηθούν στην πορεία, αφού προστίθενται νέα δεδομένα.

«Τα όποια οφέλη της ρεμδεσιβίρης, αν πράγματι υπάρχουν, είναι πιθανώς μικρά και η πιθανότητα πιθανής βλάβης παραμένει», σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος φαίνεται να καταφέρνει ένα ισχυρό πλήγμα εναντίον ενός φαρμάκου που χορηγείται ενδοφλέβια και στο οποίο είχαν επενδυθεί αρχικά πολλές προσδοκίες. Αφού προηγουμένως είχε δοθεί επείγουσα έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), είχε μεταξύ άλλων χορηγηθεί στον πρόεδρο Τραμπ, όταν μολύνθηκε από κορονοϊό.

Την απογοήτευση της εξέφρασε η Gilead και επέκρινε τον ΠΟΥ ότι αγνόησε θετικά στοιχεία για την ουσία, όπως έχει προκύψει από άλλες μελέτες.

Ο καθηγητής Πίτερ Χόρμπι του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στον «Guardian» ότι η ρεμδεσιβίρη πρέπει να αναθεωρηθεί.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει παραγγείλει 500.000 δόσεις της ρεμδεσιβίρης, αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Φάρμακα όπως το στεροειδές δεξαμεθαζόνη έχουν δείξει πιο ουσιαστικά οφέλη σε ασθενείς με σοβαρή COVID-19, μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1681)
Tags:
SARS-CoV-2, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, ρεμδεσιβίρη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK