23:02 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (518)
0 12
Βρείτε μας

Ο εθνικός φορέας προστασίας των καταναλωτών στη Ρωσία Rospotrebnadzor έκανε γνωστό ότι το ερευνητικό κέντρο Vector σχεδιάζει την παραγωγή 50.000 δόσεων του εμβολίου EpiVacCorona μέχρι το τέλος του 2020.

Το ερευνητικό κέντρο Vector σχεδιάζει την παραγωγή 50.000 δόσεων του εμβολίου EpiVacCorona εναντίον του κορονοϊού έως το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε στο Sputnik o εθνικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των Ρώσων καταναλωτών, Rospotrebnadzor.

Το εμβόλιο βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

«Υπάρχουν σχέδια για 50.000 δόσεις του εμβολίου μέχρι το τέλος της χρονιάς» σχολίασε ο εκπρόσωπος του φορέα, επισημαίνοντας ότι έχουν παραχθεί ήδη 15.000 δόσεις.

Σύμφωνα με το Rospotrebnadzor, ο μαζικός εμβολιασμός με το EpiVacCorona αναμένεται μέσα στο 2021.

Όπως τόνισε την περασμένη Τρίτη, ο επικεφαλής του κέντρου Vector, Ρινάτ Μακσιούτοφ, το EpiVacCorona θα διατεθεί δωρεάν στους Ρώσους, δεν θα βγει στην αγορά ως εμπορικό φάρμακο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Οκτωβρίου, το εμβόλιο EpiVacCorona, που βασίζεται σε αντιγόνα, έγινε το δεύτερο εγγεγραμμένο εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19.

Τον περασμένο Αύγουστο, είχε καταχωρηθεί το Sputnik V, το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού παγκοσμίως, που αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Γκαμαλέγια και βασίζεται σε ανθρώπινους αδενοϊούς. Όπως έχει ανακοινωθεί το Sputnik V έχει 92% αποτελεσματικότητα, βάσει των δεδομένων από τους 16.000 εθελοντές που έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής.  

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (518)
Tags:
πανδημία, COVID-19, Ρωσία, EpiVacCorona, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK