07:56 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναβολή μίας εβδομάδας λαμβάνει η Black Friday στη Γαλλία, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά. Η Amazon μεταξύ των εταιρειών που τάσσονται υπέρ της απόφασης.

Η Amazon ενημέρωσε την Πέμπτη για την απόφασή της να αναβάλει τη φετινή Black Friday, την εκπτωτική ημέρα, στη Γαλλία και να τη μεταφέρει στην 4η Δεκεμβρίου, εντασσόμενη έτσι στη γραμμή που έχουν χαράξει κι άλλες εταιρείες στο πλαίσιο του lockdown που θα είναι σε ισχύ στη χώρα έως την 1η Δεκεμβρίου.

«Σήμερα αποφασίσαμε να αναβάλουμε την ημερομηνία του Black Friday, σε περίπτωση που αυτό μπορεί να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Φέτος, η Black Friday θα λάβει χώρα την 4η Δεκεμβρίου» ανέφερε ο επικεφαλής της Amazon Γαλλίας, Frederic Duval, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε ενημερώσει νωρίτερα την Πέμπτη πως τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα λιανικής ήταν υπέρ της αναβολής της Black Friday για μία εβδομάδα. 

Ο Bruno Le Maire κάλεσε τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο να αναβάλουν την εκπτωτική ημέρα, καθώς οι υπόλοιπες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές. Ο Le Maire θα έχει σήμερα συνάντηση με τους εμπόρους, ώστε να επικυρωθεί η απόφαση.

Το δεύτερο εθνικό lockdown στη Γαλλία επιβλήθηκε την 30ή Οκτωβρίου και έχε ισχύ ενός μήνα, σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Τα μικρά καταστήματα έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας καθώς αδυνατούν να ανταγωνιστούν με τις μεγάλες αλυσίδες, που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται online.

Tags:
Γαλλία, κορονοϊός, Black Friday, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK