22:50 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
0 0 0
Βρείτε μας

«Το Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμο για ομαλοποίηση των σχέσεων με το Γερεβάν, εάν λογικές δυνάμεις ανέλθουν στην εξουσία στην Αρμενία» δήλωσε ο Αζέρος Πρόεδρος.

«Η τριμερής δήλωση για την εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο Αζέρος Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, συμφώνησαν για εκεχειρία στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά από ενάμιση μήνα εχθροπραξιών.

Με τη συμφωνία το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί τις περιοχές που κατέλαβε κατά τις συγκρούσεις, ενώ η Ρωσία αναπτύσσει ειρηνευτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της εκεχειρίας και για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων.

«Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους. Επίσης, έχουμε δείξει τις ικανότητές μας πολιτικά και η τριμερής δήλωση ικανοποιεί πλήρως τα συμφέροντά μας» δήλωσε ο Αλίγιεφ.

Ενώ ανακοίνωσε ότι βάσει της συμφωνίας, η περιοχή του Αγκντάμ τίθεται πλέον υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού είναι έτοιμο για ομαλοποίηση των σχέσεων με το Γερεβάν, εάν «λογικές δυνάμεις» ανέλθουν στην εξουσία στην Αρμενία. Όμως, όπως είπε, αυτή τη στιγμή, υπάρχει «βαθιά εσωτερική κρίση στην Αρμενία».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η εκκαθάριση ναρκοπεδίων στην περιοχή του Καραμπάχ θα πάρει αρκετό χρόνο και μετά από αυτό, το Μπακού θα επικεντρωθεί στα έργα υποδομής. 

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
Tags:
κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Μπακού, Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK