13:24 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1624)
0 01
Βρείτε μας

Η αντιμικροβιακή αντοχή είναι εξίσου επικίνδυνη με την πανδημία και απειλεί να ανατρέψει έναν αιώνα ιατρικής προόδου προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η αντιμικροβιακή αντοχή θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αντίστοιχο κίνδυνο με την πανδημία του κορονοϊού, ανατρέποντας ακόμη και έναν αιώνα ιατρικής προόδου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικροβιακή αντοχή προκαλείται όταν τα μικρόβια αντιστέκονται στις επιδράσεις των φαρμάκων, μεταξύ αυτών και τα αντιβιοτικά. Στο πλαίσιο αυτό, οι κοινές λοιμώξεις γίνονται δυσκολότερες στη θεραπεία με παράλληλη αύξηση του κινδύνου εξάπλωσης ασθενειών και σοβαρών λοιμώξεων.

«Η αντιμικροβιακή αντίσταση μπορεί να μην φαίνεται τόσο επείγουσα όσο μια πανδημία, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνη» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Με αφορμή την παγκόσμια βδομάδα σωστής χρήσης των αντιμικροβιακών, ο ΠΟΥ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών δημιούργησε σήμερα μια ομάδα «αρμόδια για την καταπολέμηση της κρίσης που επιταχύνει την αντίσταση στα φάρμακα».

Παράλληλα, ο κ. Γκεπρεγέσους τόνισε ότι η αντιμικροβιακή αντοχή αποτελεί «μία από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις» προειδοποιώντας ότι «απειλεί να καταστρέψει έναν αιώνα ιατρικής προόδου και να μας αφήσει ανυπεράσπιστους απέναντι σε λοιμώξεις που σήμερα μπορούν να θεραπευτούν εύκολα».

Σημειώνεται ότι περίπου 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας αυτής της ανθεκτικότητας στα αντιμικροβιακά ενώ «χωρίς ανάληψη ισχυρής δράσης [...] καθώς και νέων και καλύτερων θεραπειών, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί σε δέκα εκατομμύρια έως το 2050» αναφέρει η  Διεθνής Ομοσπονδία Βιομηχανίας Φαρμάκου.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1624)
Tags:
αντισηπτικά, μικρόβια, COVID-19, κορονοϊός, ΠΟΥ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK