04:24 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (587)
0 11
Βρείτε μας

Το Μαρόκο βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έγκριση για καταχώριση και διανομή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V από τον Σεπτέμβριο.

To ενδεχόμενο να εγκρίνει την καταχώριση και τη διανομή του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, εξετάζει το Μαρόκο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εμπορικής αποστολής της Μόσχας.

Ο Αρτιόμ Τσιναμτσβρισβίλι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πως το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είχε συνάψει συμφωνία με τη μαροκινή φαρμακευτική εταιρεία Galenica για την αποστολή του Sputnik V τον Σεπτέμβριο. Όπως συμπλήρωσε, οι ρώσοι και μαροκινοί αξιωματούχοι υγείας συζητούν επί του παρόντος την επιλογή εγγραφής του εμβολίου που θα επέτρεπε τη διανομή του.

Σύμφωνα με τον Τσιναμτσβρισβίλι, ο αριθμός των δόσεων που θα μπορούσαν να αποσταλούν στο Μαρόκο στο αρχικό στάδιο της συμφωνίας θα ήταν αρκετός για να «εμβολιαστούν περισσότερο από το 20% του πληθυσμού του Μαρόκου».

Ο αξιωματούχος είπε ότι η Galenica διαθέτει ένα δίκτυο παραγωγής, ικανό να διανέμει το Sputnik V όχι μόνο στο Μαρόκο αλλά και «σε όλες τις αγορές άλλων αφρικανικών χωρών όπου η εταιρεία έχει μακροχρόνιους επιχειρηματικούς δεσμούς και συνεργάτες».

«Το Μαρόκο έχει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και πολλά αραβικά και αφρικανικά έθνη, οπότε το εργοστάσιο παραγωγής του Μαρόκου θα μπορούσε να γίνει κόμβος για τη διανομή του εμβολίου σε άλλες χώρες της περιοχής» δήλωσε.

Ο εμπορικός απεσταλμένος της Ρωσίας πρόσθεσε επίσης πως, η Galenica μπορεί να λάβει την τεχνολογία και να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου μόνη της στο μέλλον.

Νωρίτερα φέτος, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που κατέγραψε επίσημα ένα εμβόλιο που καταπολεά τον κορονοϊό. Την περασμένη εβδομάδα, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Sputnik V είχε δείξει ποσοστό αποτελεσματικότητας 92%.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (587)
Tags:
Sputnik V, πανδημία, ασθενείς, Ρωσία, εμβόλιο, Μαρόκο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK