07:46 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (518)
0 33
Βρείτε μας

Το ερευνητικό κέντρο Vector ανακοίνωσε πως στις κλινικές δοκιμές φάσης 2, το εμβόλιο EpiVacCorona δημιούργησε αντισώματα στους εθελοντές.

Ακόμα ένα όπλο στη μάχη κατά του κορονοϊού έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο των επιστημόνων, αυτή τη φορά από τη Σιβηρία.

Το ερευνητικό κέντρο Vector στη Σιβηρία, γνωστοποίησε πως όλοι οι εθελοντές που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο EpiVacCorona, έχουν αναπτύξει αντισώματα. Το εμβόλιο έχει ολοκληρώσει τις δύο πρώτες φάσεις του ελέγχου, με συμμετοχή μόλις 100 ατόμων.

Το νέο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, EpiVacCorona
© Φωτογραφία : Rospotrebnadzor (Οργανισμός Παρατήρησης της Δημόσιας Υγείας στη Ρωσία)

Όπως δήλωσαν ειδικοί του ερευνητικού κέντρου, «κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ανιχνεύθηκαν αντισώματα στο 100% των εθελοντών που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο EpiVacCorona», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Οι περισσότεροι από τους εθελοντές που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο EpiVacCorona εμφάνισαν επαγωγή έντονης συγκεκριμένης ανοσοαπόκρισης Τ-κυττάρων» συμπληρώνεται.

Οι ειδικοίο σημείωσαν επίσης πως, δεν ανιχνεύθηκαν σοβαρές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, το κέντρο ήταν προσεκτικό να διευκρινίσει ότι τα δεδομένα τους δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό, σημειώνοντας ότι τα τελικά συμπεράσματα μπορούν να συναχθούν μόνο μετά την τρίτη φάση της έρευνας. Αυτό το τελικό δοκιμαστικό στάδιο ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου.

Η Vector αναμένει να έχει δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει 50.000 δόσεις του εμβολίου της έως το τέλος του 2020, με σκοπό να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το 2021.

Στις 14 Οκτωβρίου, το EpiVacCorona έγινε το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που κατοχυρώθηκε στη Ρωσία.

Το πρώτο, με το όνομα Sputnik V, υποβάλλεται επί του παρόντος σε δοκιμές με 40.000 εθελοντές. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι 92% αποτελεσματικό. Άλλοι κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης δημοσιεύσει αποτελέσματα των δοκιμών εμβολίων τους, με τα δύο εμβόλια των ΗΠΑ, που αναπτύχθηκαν από την Pfizer και τη Moderna, να δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικά κατά περίπου 95%.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (518)
Tags:
EpiVacCorona, Ινστιτούτο Vector, δοκιμές, ασθενείς, Ρωσία, πανδημία, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK