08:33 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά του πως για να εντυπωσιάσει κοπέλες στο κολλέγιο διάβαζε Καρλ Μαρξ και Χέρμπερτ Μαρκούζε.

Στην αποκάλυψη πως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο κολλέγιο ενδιαφερόταν περισσότερο στο να γνωρίσει γυναίκες παρά στην πολιτική, προχωρά ο ίδιος μέσω των απομνημονευμάτων του, σύμφωνα με το δίκτυο Fox News.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ για δύο θητείες, κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του αυτή την εβδομάδα, με τίτλο «A Promised Land», τον πρώτο τόμο μιας σειράς που περιγράφει την άνοδο του στην εξουσία και τα πρώτα δυόμισι χρόνια της οκταετούς προεδρίας του.

Ο Ομπάμα και ο Μαρξ

Ο Μπαράκ Ομπάμα ομολόγησε ότι διάβαζε έργα του Γερμανού σοσιαλιστή Καρλ Μαρξ και του γερμανοαμερικανού φιλοσόφου Χέρμπερτ Μαρκούζε, στην προσπάθειά του να κάνει καλή εντύπωση στις γυναίκες που ζουσαν τότε στην πανεπιστημιούπολη.

«Κοιτάζοντας πίσω, είναι ντροπιαστικό να αναγνωρίζω τον βαθμό στον οποίο η πνευματική μου περιέργεια αυτά τα δύο πρώτα χρόνια του κολεγίου παραλληλίζουν τα συμφέροντα διαφόρων γυναικών που προσπαθούσα να γνωρίσω: Μαρξ και Μαρκούζε, οπότε είχα κάτι να πω στις σοσιαλίστριες με τα μακριά πόδια που ζούσαν στο κοιτώνα μου», έγραψε ο πρώην πρόεδρος.

Ένας αρθρογράφος στο Wire και ο μελετητής Μοχάμαντ Τακι εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την ανάγνωση του Μανκούζε από τον Ομπάμα, σχολιάζοντας ένα απόσπασμα βιβλίου.

​Ο Ομπάμα ανέφερε και άλλους διάσημους διανοούμενους και συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένων των Φραντς Φανον, την Γκουέντολιν Μπρουκς, τον Μισέλ Φουκώ και τη Βιρτζίνια Γουλφ.

«Ως στρατηγική για τη συλλογή κοριτσιών, ο ψευδο-πνευματισμός μου αποδείχθηκε ως επί το πλείστον άχρηστος. Βρέθηκα σε μια σειρά από στοργικές αλλά αγνές φιλίες», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Τα απομνημονεύματα του Ομπάμα κατέρριψαν το ρεκόρ πωλήσεων την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, με περισσότερα από 887.000 αντίγραφα του βιβλίου να πωλούνται, συμπεριλαμβανομένων των προπαραγγελιών.

Τα προηγούμενα έργα του πρώην προέδρου, έχουν αποδειχθεί επίσης δημοφιλή στους αναγνώστες με την πάροδο του χρόνου. Το «Audacity of Hope» που δημοσιεύθηκε το 2006, έφερε στον συγγραφέα του 8,8 εκατομμύρια δολάρια και το «Dreams from My Father», που δημοσιεύθηκε το 1995, του έφερε περίπου 6,8 εκατομμύρια δολάρια.

Tags:
κολλέγιο, γυναίκες, ΗΠΑ, βιβλίο, Μπαράκ Ομπάμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK