02:10 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Οι αρχές της Σενεγάλης προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια πίσω από την επιδημία δερματικών παθήσεων που έχουν εμφανίσει ψαράδες της χώρας.

Μπροστά σε ένα ιατρικό μυστήριο έχουν βρεθεί οι αρχές της Σενεγάλης, καθώς περίπου 500 ψαράδες  έχουν αναπτύξει μια μυστηριώδη δερματική ασθένεια άγνωστης προέλευσης τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας μια μεγάλη έρευνα.

Όλοι οι μολυσμένοι άντρες προέρχονται από πόλεις ψαρέματος στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντακάρ και έχουν τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με τον Ουσμάνε Γκουέγιε, εθνικό διευθυντή πληροφοριών και εκπαίδευσης για την υγεία.

«Είναι μια δερματίτιδα που σχετίζεται με μια μολυσματική ασθένεια», δήλωσε ο Γκουέγιε. «Ελέγχουμε περαιτέρω και ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα τι είναι» συμπλήρωσε.

Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν «βλάβες στα πρόσωπά τους, άκρα και για ορισμένους, στα γεννητικά τους όργανα», ενώ άλλοι έχουν αναφέρει πονοκεφάλους και αυξημένη θερμοκρασία. Οι ενοχλητικές εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα οδυνηρά οιδήματα σε μερικούς από τους πληγωμένους ναυτικούς, καθώς και «πρησμένα και φουσκωτά χείλη και μεγάλα σπυράκια στα χέρια τους».

​Η πρώτη περίπτωση αναφέρθηκε στην κοινότητα του Thiaroye sur Mer στις 12 Νοεμβρίου, όταν ένας νεαρός άνδρας παρουσίασε «πρήξιμο του προσώπου, ξηρά χείλη και ερυθρότητα των ματιών».

Οι αρχές επέβαλαν προσωρινή απαγόρευση στις αποστολές αλιείας για αρκετές ημέρες, καθώς εκτιμούν την έκταση της επιδημίας και προσπαθούν να προσδιορίσουν την αιτία της.

Εν τω μεταξύ, έχουν ληφθεί πολλά δείγματα από την τοπική περιοχή για να εντοπιστεί η προέλευση, όπως θαλασσινό νερό, τοπικά ψάρια και δείγματα φυκών, μεταξύ άλλων που έχουν σταλεί για ανάλυση από το ναυτικό της Σενεγάλης.

Οι προκαταρκτικές έρευνες απέκλεισαν τη βακτηριακή ή ιολογική μόλυνση σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αμπντουλαγέ Ντιούφ, ο οποίος επιβεβαίωσε τουλάχιστον 18 νοσηλείες ως αποτέλεσμα της επιδημίας.

​Οι ερευνητές υποπτεύονται τώρα πως, κάποια μορφή τοξικής ρύπανσης ή άλγης μπορεί να είναι υπεύθυνη, καθώς κοινοποιήθηκε βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει ακραία ρύπανση στην περιοχή που φέρεται να έχει σκοτώσει χιλιάδες ψάρια.

Tags:
δέρμα, μόλυνση, ιός, ασθένεια, ρύπανση, Σενεγάλη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK