19:22 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
0 10
Βρείτε μας

Η κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ άρχισε στις 10 Νοεμβρίου, με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να τερματίζουν στρατιωτικές ενέργειες εντός των ουσιαστικά κατεχόμενων περιοχών κατά τη στιγμή της συμφωνίας.

Διαβεβαιώσεις ότι αποστολή της Ρωσίας είναι να εμποδίσει την αιματοχυσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, παρείχε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού στον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

Όπως έκανε γνωστό, έχουν στηθεί 23 σημεία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και η ρωσική ειρηνευτική αποστολή ελέγχει τώρα τον δρόμο για την Στεπάνακερτ, την πρωτεύουσα της αυτοανακηρυγμένης δημοκρατίας. Κατά τη συνάντησή του με τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο Σοϊγκού υπογράμμισε ότι μετά την ανάπτυξη της ρωσικής αποστολής στην περιοχή, σημειώθηκε επιστροφή στην ειρηνική ζωή.

«Φτάσαμε με συγκεκριμένη αποστολή. Γνωρίζετε ότι μετά την υπογραφή της τριμερούς δήλωσης αναπτύξαμε ειρηνευτικό σώμα. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών καλύψαμε σχεδόν όλη την περιοχή του Καραμπάχ. 23 σημεία στήθηκαν. Ελέγχουμε τον δρόμο για τη Στεπάνακερτ. Διασφαλίζουμε την επιστροφή των προσφύγων. Πλέον, η ειρηνική ζωή εγκαθιδρύεται. Από την πλευρά μας, ο κύριος στόχος είναι να εμποδίσουμε την αιματοχυσία. Αυτή είναι η αποστολή που μας έχει δώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν» δήλωσε ο Σοϊγκού.

Από την πλευρά του ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν εξέφρασε την ελπίδα για ενδυνάμωση των αμυντικών δεσμών με τη Μόσχα.

«Ελπίζουμε ότι αυτή την περίοδο θα μπορέσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με τη Ρωσία όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας αλλά και στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας» δήλωσε ο Πασινιάν.

Ευχαρίστησε τις ρωσικές αρχές για τη στήριξη στον πρόσφατο πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (283)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αρμενία, Νικόλ Πασινιάν, Σεργκέι Σοϊγκού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK