23:16 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ολλανδός δημοσιογράφος κατάφερε να συνδεθεί σε μία υψηλής ασφάλειας τηλεδιάσκεψη της ΕΕ, χρησιμοποιώντας τον κωδικό που είχε κατά λάθος ανέβει στον λογαριασμό του Twitter ενός από τους υπουργούς Άμυνας.

Η «εισβολή» σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ο δημοσιογράφος του RTL Ντάνιελ Φερλάαν, κατάφερε να …τρυπώσει στην τηλεδιάσκεψη. Στιγμιότυπο του συμβάντος, ανέβηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τον χαμογελαστό Φερλάν να χαιρετά τους αξιωματούχους, πολύ από τους οποίους δεν χάρηκαν ακριβώς που τον είδαν ενώ άλλοι γελούσαν.

​Τον δημοσιογράφο αντιμετώπισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ που ζήτησε από τον Φερλάν να δηλώσει ποιος είναι και ότι υπήρχε παρεμβολή στην τηλεδιάσκεψη.

​«Ξέρεις ότι έχει παρεμβληθεί σε μυστική διάσκεψη;» τον ρώτησε ο Μπορέλ.

Ο δημοσιογράφος απολογήθηκε λέγοντας ότι θα αποχωρούσε, ενώ ο Μπορέλ τον απείλησε με νομικές συνέπειες επιμένοντας ότι η παραβίαση είναι «ποινικό αδίκημα».

​Αφού ο δημοσιογράφος αποχώρησε η σύσκεψη φέρεται να έκλεισε νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Η τηλεδιάσκεψη φέρεται να είχε αντικείμενο συζήτηση επί απόρρητων εγγράφων για απειλές που αντιμετωπίζει η ΕΕ και θα αποτελέσουν τη βάση για την αμυντική στρατηγική.

Tags:
δημοσιογράφος, τηλεδιάσκεψη, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK