05:14 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (724)
0 0 0
Βρείτε μας

Προς μεγαλύτερη πίεση της Τουρκίας φέρεται πως στοχεύει η ΕΕ λόγω της προκλητικής της στάσης σε διεθνή ζητήματα, έκανε γνωστό σήμερα Γάλλος υπουργός.

Το επόμενο ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει το ζήτημα της Τουρκίας και ίσως την πιέσει «πολύ περισσότερο» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας Φρανκ Ριστέρ.

Σε συνέντευξη του στο France Inter, κατήγγειλε την Τουρκία για προτροπές σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες.

Σημείωσε δε πως εργαλειοποιεί τις ομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας ή τις θέσεις της Γαλλίας, προκειμένου να βλάψει τη Γαλλία,

«Ευχόμαστε η Τουρκία να αλλάξει, ευχόμαστε αυτή η συμπεριφορά να αλλάξει, αυτή η επεκτατική συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο με αυτές τις έρευνες που πλήττουν την κυπριακή και ελληνική κυριαρχία».

Ακόμη καλεί την Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της κυρίως στη Βόρεια Αφρική και να σταματήσει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Η Τουρκία είναι ένας σπουδαίος λαός, μια σπουδαία χώρα με την οποία επιθυμούμε να έχουμε διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις, όμως πρέπει να έχουμε έναν διάλογο αλήθειας, διότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», επισήμανε.

Έκανε επίσης γνωστό πως στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αυτό το τουρκικό ζήτημα θα αναφερθεί ώστε να βρεθεί τρόπος να της ασκηθεί πίεση λίγο περισσότερο, ή πολύ περισσότερο. Χαρακτήρισε δε τη στάση της στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ «απαράδεκτη».

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (724)
Tags:
συμβούλιο, Τουρκία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK