07:46 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1639)
0 12
Βρείτε μας

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν έχει γίνει αντικείμενο εκτεταμένων θεωριών συνωμοσίας μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού. Ωστόσο, νέες δοκιμές  στο εργαστήριο έρχονται για να γκρεμίσουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Η επονομαζόμενη «γυναίκα νυχτερίδα» της Κίνας ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι νέες δοκιμές δείχνουν ότι ο κορονοϊός δεν προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της στη Γουχάν.

Η Σι Τζιανγκλί, η οποία είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν και διάσημη για τη δουλειά της πάνω στον ιό, ανέφερε ότι οι δοκιμές σε μολυσμένους εργάτες από τη νοτιοδυτική Κίνα δείχνουν ότι κανένα από τα άτομα δεν είχε μολυνθεί με COVID-19, μετέδωσε η South China Morning το Σάββατο. 

Τα νέα τεστ έγιναν σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν πριν από οκτώ χρόνια από ανθρακωρύχους που είχαν αρρωστήσει μετά από εργασίες σε σπήλαια με νυχτερίδες.

Τα ευρήματά της δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα και έρχονται να προστεθούν σε ένα paper της που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο στο επιστημονικό περιοδικό Nature, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Γνωστή ως η «γυναίκα νυχτερίδα» της Κίνας για την έρευνά της πάνω στους κορονοϊούς στα ζώα, η Σι διαπίστωσε ότι οι γενετικές ιδιότητες των ιών στους οποίους εργάστηκε δεν έμοιαζαν με αυτές του κορονοϊού που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν  έχει γίνει αντικείμενο αβάσιμων θεωριών, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι ο κορονοϊός παρήχθη στο εργαστήριό της ως βιολογικό όπλο που είχε διαρρεύσει.

Τον Μάιο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σε κόντρα με τις δικές του υπηρεσίες πληροφοριών, υποστηρίζοντας ότι ο κορονοϊός προέρχεται από κινεζικό εργαστήριο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1639)
Tags:
Γουχάν, SARS-CoV-2, πανδημία, εργαστήριο, κορονοϊός, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK