00:50 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1633)
0 01
Βρείτε μας

Απόφαση για μερική χαλάρωση του lockdown με λειτουργία των εμπορικών κέντρων έλαβαν οι πολωνικές αρχές ώστε να σωθούν θέσεις εργασίας.

Στην απόφαση να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα σε ολόκληρη την Πολωνία την επόμενη εβδομάδα παρά την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων κορονοϊού, προχώρησαν οι αρχές της χώρας, όπως ανακοίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος δήλωσε πως η συγκεκριμένη κίνηση θα σώσει «εκατοντάδες χιλιάδες» θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση της χώρας σκοπεύει να χαλαρώσει μερικούς από τους περιορισμούς που εισήγαγε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, επιτρέποντας στα εμπορικά κέντρα να ανοίξουν ξανά από τις 28 Νοεμβρίου και έτσι οι λιανοπωλητές να αποκομίσουν κέρδη πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

«Υπάρχει μια προϋπόθεση… η πειθαρχία κάθε καταστήματος, εμπορικού κέντρου, καταστήματος επίπλων. Εάν όχι, αυτά τα καταστήματα θα κλείσουν», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση ήταν κρίσιμη για την οικονομία της χώρας.

«Αυτές οι αποφάσεις μπορούν να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, γι 'αυτό τις παίρνουμε» δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, ο Μοραβιέτσκι προειδοποίησε τους πολίτες να μην περάσουν αλλού τις διακοπές των Χριστουγέννων τους, προτρέποντάς τους να μείνουν στο σπίτι και να περιορίσουν τις επαφές τους μόνο στα πλησιέστερα μέλη της οικογένειάς τους. Η κυβέρνηση εργάζεται επί του παρόντος για τον πιθανό περιορισμό των ταξιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

«Η μείωση των επαφών είναι θεμελιώδης για την περαιτέρω ανάπτυξη της πανδημίας. Εργαζόμαστε για νομικές επιλογές για τον περιορισμό της κίνησης», πρόσθεσε ο Μοραβιέτσι.

Τα κρούσματα στην Πολωνία

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Πολωνία κατέγραφε μια πολύ σταθερή κατάσταση στα κρούσματα κορανοϊού με λιγότερες από 1.000 κρούσματα καθημερινά. Η χώρα όμως, αντιμετώπισε εκρηκτική αύξηση σε επιβεβαιωμένα κρούσματα πρόσφατα, με τον ημερήσιο αριθμό να κορυφώνεται στις 7 Νοεμβρίου και να φτάνει σχεδόν τα 28.000.

Το κύμα των κρουσμάτων ώθησε τις πολωνικές αρχές να κλείσουν χώρους ψυχαγωγίας και τα περισσότερα καταστήματα, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι θα καθιερώσει μια «εθνική καραντίνα» πλήρους κλίμακας, εάν υπάρξει κατά μέσο όρο 27.000-29.000 κρούσματα για μια περίοδο επτά ημερών.

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων έχει μειωθεί κάπως τις τελευταίες ημέρες, αφού το Σάββατο, η χώρα ανέφερε περίπου 24.213 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Από την αρχή της πανδημίας, η Πολωνία κατέγραψε περισσότερα από 840.000 κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων περίπου 13.300 θανάτων.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1633)
Tags:
COVID-19, κρούσματα, μέτρα προστασίας, lockdown, κορονοϊός, καταστήματα, πρωθυπουργός, Βαρσοβία, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK