08:38 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (314)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε έφεση θα προχωρήσει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ μετά από την απόρριψη της αγωγής που ζητούσε να μην καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.

Στην επιδίωξη ταχείας έφεσης θα προχωρήσει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ όπως ανακοινώθηκε μετά από την απόρριψη της αγωγής που κατατέθηκε νωρίτερα στην Πενσιλβανία και απαιτούσε την απόρριψη επιστολικών ψήφων στην πολιτεία.

«Η σημερινή απόφαση αποδεικνύεται ότι μας βοηθά στη στρατηγική μας να φτάσουμε γρήγορα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ» αναφέρει η δήλωση του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι και της ανώτερης νομικής συμβούλου της εκστρατείας του Τζένα Έλις.

«Θα επιδιώξουμε μια ταχεία προσφυγή στο τρίτο κύκλωμα. Υπάρχουν τόσες ενδείξεις ότι στην Πενσιλβανία οι Δημοκρατικοί απέκλεισαν την ευκαιρία μας να παρουσιάσουμε 50 μάρτυρες και άλλα στοιχεία ότι αξιωματούχοι των εκλογών αγνόησαν κατάφωρα τον νόμο της Πενσιλβάνιας που αρνείται την ανεξάρτητη επανεξέταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Τζουλιάνι και η Έλις ισχυρίστηκαν ότι αυτό ήταν «απλώς επέκταση της λογοκρισίας των Μεγάλων Τεχνολογικών, των Μεγάλων Μέσων και των Διεφθαρμένων Δημοκρατικών για καταδικαστικά γεγονότα που πρέπει να γνωρίζει το αμερικανικό κοινό». Οι δικηγόροι του Τραμπ εξέφρασαν επίσης την απογοήτευσή τους για την έλλειψη ευκαιρίας να «παρουσιάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία μας» σε ακρόαση.

​Απορρίφθηκε η αγωγή του Τραμπ στην Πενσιλβάνια

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο ομοσπονδιακός δικαστής Μάθιου Μπραν απέρριψε την αγωγή του Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως «τεταμένα νομικά επιχειρήματα χωρίς αξίες και κερδοσκοπικές κατηγορίες», σηματοδοτώντας την τελευταία αποτυχία της εκστρατείας του Τραμπ να αμφισβητήσει τα προβλεπόμενα εκλογικά αποτελέσματα.

«Αυτό το Δικαστήριο έχει υποβληθεί σε νομικά επιχειρήματα χωρίς αξία και κερδοσκοπικές κατηγορίες, σε συνδυασμό με την καταγγελία και δεν υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αποδέσμευση ενός μόνο ψηφοφόρου, πόσο μάλλον όλων των ψηφοφόρων της έκτης πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας του» αναφέρεται στην απόφαση του Μπραν.

​Ο δικαστής απέρριψε την αγωγή του Τραμπ «με προκατάληψη», πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεση δεν μπορεί πλέον να παραπεμφθεί στο δικαστήριο.

Ξεχωριστή νομική δράση στην Πενσυλβανία

Νωρίτερα το Σάββατο, οι Ρεπουμπλικάνοι Μάικ Κέλι και Σον Παρνέλ υπέβαλαν αγωγή στο Δικαστήριο της Κοινοπολιτείας της Πενσιλβάνιας ζητώντας να κηρύξει την καθολική ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου αντισυνταγματική και να αρνηθεί την πλειοψηφία των ψήφων της Πενσιβλάνιας στις εκλογές των ΗΠΑ μέσω ταχυδρομείου.

Ο δημοκρατικός δικηγόρος Μαρκ Ε. Ελίας χαρακτήρισε την αγωγή «επιπόλαια», προκαλώντας αντίδραση από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ασκείται για λογαριασμό εκείνων που «έχουν αηδιάσει από τις εκλογές που είναι ένα δόλιο χάος».

​Σε ανάρτησή του ο Τραμπ συνέχισε τους ισχυρισμούς του ότι οι Ρεπουμπλικανικοί παρατηρητές δημοσκοπήσεων «δεν τους επιτρέπεται να παρακολουθούν, ούτε καν επιτρέπονται στις αίθουσες καταμέτρησης», κάνοντας  και πάλι λόγο για «ψεύτικες ψήφους και ψήφους νεκρών».

​Επιτελείο Τραμπ εναντίον της Πενσυλβανίας

Η αγωγή της Πενσιλβάνιας είναι μόνο μία από τις δεκάδες αγωγές που κατατέθηκαν από το επιτελείο του Τραμπ στην προσπάθεια ανατροπής των προβλεπόμενων εκλογικών αποτελεσμάτων που είδαν τον Τζο Μπάιντεν να κερδίζει τον προεδρικό αγώνα του 2020. Από το βράδυ των εκλογών, ο Τραμπ ισχυρίζεται μαζική εκλογική απάτη και ζήτησε να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων που έχει δηλώσει ότι είναι «παράνομες» - ιδιαίτερα τα ψηφοδέλτια που έφτασαν μετά την ημέρα των εκλογών.

Στην πιο πρόσφατη αγωγή που απορρίφθηκε από το δικαστήριο, η εκστρατεία του Τραμπ ζήτησε την ανατροπή εκατομμυρίων ψηφοφόρων που δεν έπρεπε να μετρηθούν, υποδηλώνοντας ότι οι υποτιθέμενες αμφισβητούμενες ψήφοι είχαν ως αποτέλεσμα «επιστροφές που δείχνουν ότι ο Μπάιντεν κέρδισε την Πενσιλβάνια».

Νωρίτερα την εβδομάδα, μια άλλη αγωγή από το επιτελείο του Τραμπ, κατηγορούσε αξιωματούχους στην Πενσιλβάνια ότι παραβίασαν τον νόμο των κρατικών εκλογών, επειδή δεν επέτρεπαν στους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές να βρεθούν στις τοποθεσίες ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου - απορρίφθηκαν επίσης λόγω ανησυχιών για την υγεία που προέκυψαν λόγω πανδημίας κορονοϊού.

Εκτός από την Πενσιλβάνια, η Τζόρτζια επίσης μία από τις πολιτείες όπου ο Τραμπ ζήτησε να επανακαταμετρήσουν τις ψήφους. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσπεργκερ αποκάλυψε νωρίτερα την εβδομάδα ότι ο έλεγχος των ψήφων στην πολιτεία επιβεβαίωσε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα την Παρασκευή.

Μετά την ανακοίνωση του Ράφενσμπέργκερ, το Associated Press έκανε την τελική εκτίμησή του για τις προεδρικές εκλογές, προβάλλοντας ότι ο Μπάιντεν είχε κερδίσει τη Τζόρτζια και έλαβε 306 εκλογικές ψήφους σε σύγκριση με τις 232 του Τραμπ, κερδίζοντας τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για το 2020 σημείωσαν ιστορία, εν μέρει λόγω μιας άνευ προηγουμένου ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου - πρακτική ψηφοφορίας που οι Δημοκρατικοί θεωρούσαν ως ασφαλέστερο τρόπο ψηφοφορίας εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού που μαίνεται στη χώρα και έντονα αντίθετη από τον Τραμπ και τον τους Ρεπουμπλικάνους ως δυνητικά ευπαθή σε εκλογική απάτη.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (314)
Tags:
Πενσιλβάνια, Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικές εκλογές, πρόεδρος, αμερικανικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές 2020, εκλογές, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK